Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee

Ontspannen en genieten

Op het eiland is van alles te beleven. Er zijn prachtige stranden, vele mooie wandel- en fietsroutes, leuke dorpen en gezellige restaurants voor een hapje en een drankje. Ook voor een actief uitje is er genoeg te doen.

In de Bed & Breakfast liggen folders, fiets-, wandel- en puzzeltochten voor u klaar.

Op de website www.visitgo.nl kunt u veel informatie vinden over het eiland.

Gelegen in een prachtige omgeving

Het eiland heeft vele mooie natuurgebieden: De Slikken van Flakkee, de Kwade Hoek, de duinen van Goeree, Hellegatsplaten, Tiengemeten en de Punt bij Ouddorp. Er zijn meerdere vogelspotplekken, waaronder het vogelobservatorium Tij bij Stellendam. Daarnaast zijn er vele stranden te vinden aan de Noordzee, de Haringvliet en het Grevelingenmeer. Op de Brouwersdam vindt u gezellige strandtenten en kunt u vele kitesurfers bewonderen. Daar kunt u ook heen om zeehonden te spotten. Vanaf augustus komen flamingo’s naar de haven van Battenoord om te overwinteren. Ze zijn vooral tussen oktober en half april te bewonderen. Vanaf half april staan er prachtige tulpenvelden in volle bloei en mooie kleuren. Er worden fiets- en wandeltochten langs deze tulpenvelden georganiseerd. Onze eigen Bollenstreek op het eiland.

Kraampjes, winkels en leuke dorpen

Jaarlijks worden er vele markten georganiseerd en kunt u heerlijk struinen langs de kraampjes. In Middelharnis vindt u een dijk waar meerdere leuke winkels te vinden zijn. In de dorpen vindt u molens en havens. In de maanden juli en augustus rijdt er in Middelharnis en Ouddorp een zomertreintje rond.

Gelegen in een prachtige omgeving

Natuurlijk is er nog veel meer te doen. Het Faunapark Flakkee in Nieuwe Tonge, Geitenboerderij de Mekkerstee in Ouddorp, Speeltuin de flipjes in Ouddorp,  de bunkerroute De Punt in Ouddorp, A seal in Stellendam, Neeltje Jans in Vrouwenpolder, het streekmuseum in Sommelsdijk, trammuseum in Ouddorp en Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat zijn ook zeker een bezoekje waard.

Liever een actief dagje uit?

Wilt u het eiland op een andere manier verkennen dan kunt u een scooter, eendje, solex, quad, fiets of segway huren. Voor wie graag actief wilt zijn is er ook genoeg te doen. Zo kunt u varen, golfen, fietsen, zwemmen, bowlen, paardrijden, vissen, suppen, blokarten, op RIB safari, fietsen over de MTB routes of naar outdoor Ouddorp-duin en outdoor Zeeland Buitenland. Wij hopen u zo op weg te helpen om het eiland Goeree-Overflakkee te gaan ontdekken.

Heeft u een leuke dag gehad en heeft u een goeie tip of ergens heerlijk gegeten dan horen wij dat graag van u.  

Wij wensen u een mooi verblijf toe en geniet van al het moois wat Goeree-Overflakkee te bieden heeft.